Home
Obelix
Spoorse Hijsprojecten
Hijstabellen
Huurmogelijkheden
Kwaliteit
Vergunningen
Informatie
Links & Screensaver
Obelix

We mogen Obelix wel een kleine revolutie noemen.(150 ton bij een ingeschoven giek en 37 ton bij een maximale gieklengte van 28 meter). Obelix is een Kirow KRC 1200, ontwikkeld en aangepast voor de veranderende spoorinframarkt in Nederland.

De trend in spoorbouw is naar steeds zwaardere spoorelementen en kortere buitendienst stellingen. Onze spoorkraan kan ook grote, geprefabriceerde elementen zoals betonwissels, tunnelwanden, brugdelen en geluidsschermen hijsen. De kraan leent zich natuurlijk ook goed voor het hersporen van ontspoord materieel.

Heel bijzonder aan deze kraan is de dubbele draaikrans die het mogelijk maakt om zware lasten in het spoor te hijsen zonder het nevenspoor buiten dienst te moeten stellen. De bovenleidingen kunnen op hun plaats blijven zelfs bij maximale gieklengte. Grote geprefabriceerde zware delen kunnen in één gang over het spoor getransporteerd worden en op de juiste plaats in of naast het spoor gebracht worden. Al deze mogelijkheden vertalen zich in een kortere uitvoeringstijd van werkzaamheden waardoor het spoor minder lang buiten dienst is.


Het werken met Obelix

De kraan wordt intensief gebruikt door VolkerRail Projecten.
Ook bestaat de mogelijkheid om de spoorkraan in te huren. Een vaste, goed opgeleide bemanning bedient de kraan.

De spoorkraan kan continue worden ingezet. Het hijsplan, inclusief de logistiek van aan- en afvoer van de kraan, wordt vooraf opgesteld. Nodige spoorveiligheids voorzieningen worden hierbij aangegeven.

Bij optimaal gebruik waarbij het contragewicht van de kraan een hoek kan maken van maximaal 30 graden met de giek, blijft het nevenspoor in dienst tijdens de werkzaamheden.

Voor vrijblijvend advies over de toepassing van de kraan kunt u in kontact treden met dhr. Jaap Reyneveld. Bereikbaar telefonisch onder 06 50 22 42 20 ofwel e-mail: jaap.reyneveld@volkerrail.nl.

Download de gehele folder in PDF formaat (1,06 MB)